Naslovna Vesti POLOŽEN VENAC NA SPOMENIK SOVJETSKIM RATNIM VETERANIMA NA AVALI

POLOŽEN VENAC NA SPOMENIK SOVJETSKIM RATNIM VETERANIMA NA AVALI

0
dav

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas venac na Spomenik poginulim sovjetskim ratnim veteranima na Avali povodom Dana pobede nad fašizmom. Venac je položio i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko.

Mladenović je ovom prilikom istakao da danas ceo svet slavi Dan pobede koji je pre 75 godina označio kreiranje novog svetskog poretka.

– To možemo da zahvalimo upravo ljudima koji su dali svoj život za slobodu, za istinu i na taj način omogućili svetu da danas funkcioniše u jednom koliko toliko demokratskom poretku uvažavajući veličinu onih koji su najjači, ali i identitet onih malih. Sećajući se onih koji su dali svoj život ne smemo da dozvolimo da ta njihova žrtva bude zloupotrebljena i revizijom istorije postavljena na jedan drugačiji način. I pobeđeni i pobednici danas žive u miru i nadam se da će tako i ostati, ali upravo da bi se izbeglo ponavljanje svega onoga što nam se desilo moramo stalno da se podsećamo na one koji su dali najveći doprinos i pretrpeli najveće žrtve – istakao je Mladenović.

On je posebno naglasio da je ovo trenutak kada srpski narod može sa ponosom da kaže da je bio na strani onih koji su pobedili i da zahvaljujući svim žrtvama danas ima svoju slobodnu, samostalnu i nezavisnu državu.

Uz ambasadore i predstavnike ambasada Belorusije, Azerbejdžana, Ukrajine, Kazahstana i Jermenije, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i građani.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500