Naslovna Vesti RADNO VREME ZA PRAZNIKE: SVE ŠTO VAS ZANIMA NA JEDNOM MESTU

RADNO VREME ZA PRAZNIKE: SVE ŠTO VAS ZANIMA NA JEDNOM MESTU

0

Doček 2021. godine neće biti kao što smo navikli – nisu preporučena velika okupljanja, kafići ne rade, trgovi će biti prazni… Ali, borba protiv virusa i dalje je prioritet. Podsetimo se koje će biti radno vreme svih važnih objekata.

Prvog dana 2021. godine mnogi objekti neće raditi, parkiranje će biti besplatno, a gradski prevoz će u petak saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Prodavnice i tržni centri

Danas prodajni objekti rade do 18 časova, a sutra je za većinu neradan dan. Nakon 1. januara, prodavnice i tržni centri vraćaju se starom režimu rada, u skladu sa odlukama Vlade – dakle, uglavnom do 20 časova. Tržni centri danas takođe rade do 18 časova, a od subote do 20 časova.

Kafići i restorani

Za Novu godinu, 31. decembra, ugostiteljski objekti, restorani i kafići, radiće do 18 sati, odlučeno je na Kriznom štabu. Ista mera ostaje na snazi i 1. januara 2021. godine. Za sve ostale objekte važe mere koje su i do sada bile na snazi i one će važiti  do 11. januara.

Komunalna milicija će u novogodišnjoj noći i 1. januara 2021. godine, u 3.500 beogradskih kafića i restorana strogo kontrolisati primenu mera protiv epidemije koronavirusa, koje podrazumevaju ograničenje rada i puštanje muzike.

Što se tiče mogućnosti za organizovanje kućnih žurki za doček Nove godine, Ostojić je rekao da će jedan tim komunalnih policajaca posebno dežurati za javljanje po prijavama građana koje se odnose na buku iz stanova.

Pijace

Danas mnoge pijace rade do 19 časova, ali će sutra većina biti zatvorena. Pijace će 2. januara imati radno vreme od 6 do 14 časova.

Apoteke

Pet apoteka “Beograd” tradicionalno rade 24 časa i sutra, 1. januara i prekosutra, 2. januara. Nalaze se na sledećim lokacijama: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

Pošte

Za vreme novogodišnjih praznika, 1. i 2. januara kao i na Božić, 7. januara, radiće dežurne pošte, saopštile su Pošte Srbije.

Radiće i pošte u TC „Stadion Shopping Centar”, „Stop Shop” u Borči, u „Univereksportu” u Nehruovoj 68b, „Immo outlet centru” i ,,TC Novi Merkator” od 8 do 19 časova.

U četvrtak, 7. januara, radiće Glavna pošta u Takovskoj 2. u Beogradu.

U četvrtak 31. decembra i sredu 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 18 časova, osim Glavne pošte u Beogradu, u Takovskoj 2., koja će raditi do 21 čas.

Radno vreme pošta na graničnim i administrativnim prelazima se neće menjati.

Izvor: Nova.rs

Ostavite komentar

avatar
500