Naslovna Vesti RASPISAN KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA PREDUZETNIŠTVA I ZAPOŠLJAVANJA

RASPISAN KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA PREDUZETNIŠTVA I ZAPOŠLJAVANJA

0
Foto: Pixabay

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je javni konkurs za sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji prestonice za 2023. godinu.

– Sredstva koja su obezbeđenja u budžetu Grada Beograda, dodeljuju se dobrovoljim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje programa od javnog interesa koji ispunjavaju neki od sledećih ciljeva: promocije zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, primene novih tehnologija u cilju promocije preduzetništva, promocije osnivanja klastera i biznis inkubatora, promocije preduzetništva kao prihvatljivog načina ekonomskog aktivizma, prezentacije i realizacije kreativnih, inovativnih i stvaralačkih ideja i preduzetničkih veština, pospešivanja razvoja partnerstva između profitnog i neprofitnog sektora, podsticanja razvoja povoljnog privrednog ambijenta u cilju podrške privrednim subjektima, podsticanja zapošljavanja kroz unapređenje profesionalnih kapaciteta zaposlenih lica, stvaranja preduslova za podršku privredi za stručnim kadrom u osnovnoj delatnosti, promocije savremenih obrazovnih modela u skladu sa iskazanim potrebama biznis sektora, unapređenja opšteg okvira za privređivanje, zapošljavanja kao i za ravnomerniji razvoj, podsticanja razvoja privrednih subjekata – navodi se u saopštenju Sekretarijata za privredu.

Javni konkurs je otvoren do 25. januara 2023. godine, a tekst javnog konkursa sa smernicama i prilozima može se naći na sajtu Grada Beograda www.beograd.rs u rubrici: „Gradski oglasi, konkursi, tenderi”.

Ostavite komentar

avatar
500