Naslovna Vesti RODITELJIMA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE APLIKACIJA “HALO BEBA”

RODITELJIMA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE APLIKACIJA “HALO BEBA”

0

Grad Beograd uvek ima načine da doprinese poboljšanju kvaliteta života naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja, izjavio je danas gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

– Telefonsko savetovalište „Halo beba” je usluga na koju smo posebno ponosni i koja potpuno prevazilazi podršku roditeljima u Beogradu, jer podržava sve roditelje u Srbiji, pa i van njenih granica. Grad Beograd podržava rad ovog savetovališta od njegovog osnivanja 2001. godine, uz podršku UNICEF-a. Ova usluga sada predstavlja i stalnu stavku budžeta Grada. Ovakva ulaganja su veoma isplativa, jer, kao što znamo, svaki uložen dinar u razvoj i učenje dece u prvim godinama života, višestruko se vraća u budućnosti – kazao je Radojičić.

On je istakao da je danas vrlo važno da se na najbolji način iskoriste pametne tehnologije, te da je postojanje platforme „Halo beba” značajna roditeljima koji će putem mobilne aplikacije imati sve neophodne savete i podršku na dohvat ruke 24 sata, svakog dana u nedelji.

– Siguran sam da će ova nova mobilna aplikacija uskoro postati pravi saputnik svakog roditelja i da će, kao i telefonsko savetovalište, biti neizostavna podrška u prvim godinama odrastanja deteta. Dodao bih da su „Halo beba” telefonsko savetovalište i „Halo beba” aplikacija deo koncepta Beograda kao „pametnog grada”, na čijoj važnosti uvek insistiram. Nekada mi kažu da je to mnogo apstraktno. Međutim, „pametan grad” je upravo onaj koji lako ponudi potrebna rešenja svojim građanima. Ako mene pitate, to je veoma važno i konkretno. Beograd će nastaviti da osluškuje potrebe i zahteve roditelja, unapređuje postojeće i razvija nove, brze i „pametne” usluge, posebno u ovim izazovnim vremenima kada je podrška roditeljima još potrebnija – istakao je gradonačelnik Beograda.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500