Naslovna Vesti SAOPŠTENJE UDRUŽENJA “MOJE NASELJE” SA SASTANKA U OPŠTINI VOŽDOVAC VEZANO ZA DRP...

SAOPŠTENJE UDRUŽENJA “MOJE NASELJE” SA SASTANKA U OPŠTINI VOŽDOVAC VEZANO ZA DRP IZMEĐU KUMODRAŠKOG POTOKA I NASELJA PADINA

0
Saopštenje prenosimo u celosti
Poštovane komšije,
ostali smo vam dužni informacija sa sastanka odžanog prošle nedelje u opštini Voždovac, a povodom Nacrta plana detaljne regulacije prostora između Kumodraškog potoka i naselja Padina.
Naime na sastanak smo otišli vezano za pristupne puteve ka našem naselju, a kojih je bilo malo u samom Nacrtu, a takva situacija nije ono što željno očekujemo godinama. Sa predsednicom opštine Ivanom Tomić Ilić i članovima Veća imali smo strašno konstruktivan razgovor, te se videlo da su u materiji i da nemaju nepoznanice za naše probleme, a i probleme naselja koja se naslanjaju na naše. Kako bi dobili potpune informacije predsednica je pozvala gospođu Vesnu Tahov iz Urbanističkog zavoda Beograda u vezi nejasnoća, te smo od iste vrlo brzo dobili sve informacije koje su nam nedostajale.
Oko našeg naselja sa donje i sa desne strane usvajaju se dva Nacrta PLANA DETALJNE REGULACIJE, a to su prostor između Kumodraškog potoka i naselja Padina (donji deo) i Nacrt dela naselja Kumodraž (desni deo).
Nacrtom donjeg dela naselja predviđa se urbanizacija, spajanje sa bulevarom Peke Dapčevića i Save Maškovića kod lakat krivine koja vodi budućom novom trasom levo ka Trošarini i desno ka autoputu preko okretnice autobusa 18 do Laste, dok desni deo predviđa bulevar desno od naselja koji će se nalaziti neposredno pored poslednih zgrada prema livadama i gde će desno ići ka bulevaru Peke Dapčevića, a levo ka autoputu.
Za pristupne saobraćajnice nama je važniji desni deo gde će naselje imati 2+2 trake, ali bez izgradnje donjeg dela gde će se saobraćajnica priključiti nema nam spasa. Preko donjeg dela prići će nam i sva ostala infrastruktura, te ćemo moći fekalnu i atmosfesrsku kanalizaciju da priljučimo u legalne tokove.
Po rečima Vesne Tahov, realizacija je 5 godina u fazama. Najveću ulogu ima Direkcija za izgradnju Beograda, te je to adresa na koju moramo da izvršimo pritisak kako bi do realizacije došlo što pre. Želimo još jednom da napomenemo da je do Direkcije sve, zbog njih nemamo legalnu vodu, kanalizaciju, atmosfersku kanalizaciju i sve što se može očekivati u naselju sa preko 100 stambenih zgrada i oko 13.000 stanovnika.

Hvala još jednom predsednici Ivani Tomić Ilić, jer za razliku od njenog prethodnika koji nas nikada nije udostojio ni odgovora na dopis, ona pokazuje želju i volju, a nadamo se da će i rezultati biti takvi!

Ostavite komentar

avatar
500