Naslovna Vesti ŠARČEVIĆ – KAKVI MODELI NASTAVE NAS OČEKUJU OD JESENI?

ŠARČEVIĆ – KAKVI MODELI NASTAVE NAS OČEKUJU OD JESENI?

0

MODELI NASTAVE OD JESENI – Prema rečima ministra prosvete Mladena Šarčevića, trenutno se intenzivno radi na pripremi različitih modela za nastavu koja kreće od jeseni ove godine. Plan je da stariji učenici i srednjoškolci imaju po dve sedmice nastavu u školi i kod kuće, dok će osnovci od prvog do četvrtog razreda ići u školu sve vreme ili tri nedelje nastavu pratiti u školi, a jednu od kuće.

On je takođe dodao da nemaju sve škole iste kapacitete i ne može se u svim školama primenjivati isti model. Radi se na tome da mlađa deca što više nastavnih sati provedu u školi, kako ne bi ostajala sama kod kuće. U nekim školama nastava će biti organizovana tako da deca u potpunosti budu u školi, uz poštovanje bezbednosnih mera, odnosno ograničenja da na četiri kvadrata bude jedan učenik.

Plan je da kada učenici imaju nastavu na daljinu, slušaju predavački deo, dok bi u školi imali vežbe i odgovarali. Najavljeno je da će u narednih sedam do deset dana direktori škola dobiti modele i uputstva kako da planiraju nastavu u smislu odnosa časova obrade i utvrđivanja.

Ministar je naveo i da, ukoliko to bude preporuka struke, deca će morati da nose masku u školi, kao i da će klasični tip škole biti moguć tek kada bude skroz bezbedno, a to će najverovatnije biti kada budemo dobili vakcinu.

Izvor: Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500