Naslovna Vesti SKUPŠTINA OPŠTINE VOŽDOVAC USVOJILA IZVEŠTAJ O RADU ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

SKUPŠTINA OPŠTINE VOŽDOVAC USVOJILA IZVEŠTAJ O RADU ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

0

Skupština Gradske opštine Voždovac održala je danas svoju 29. po redu sednicu koja je, na predlog predsednika Skupštine GO Voždovac Aleksandra Mirkovića, započela minutom ćutanja za sve žrtve preminule od posledica Kovida 19.

Većinom glasova prisutnih odbornika potvrđene su Odluka o drugom rebalansu Budžeta GO Voždovac za 2020. godinu, Odluka o organizaciji i radu organa i posebnih službi GO Voždovac u ratnom i vanrednom stanju i druga akta koje je donelo Veće GO Voždovac za vreme vanrednog stanja u Republici Srbiji.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Aleksandar Savić podneo je izveštaj o radu Štaba prema kojem je Opština Voždovac odgovorno i organizovano delovala tokom vanrednog stanja.

„Obezbeđeni su svi uslovi za bezbedno funkcionisanje Uprave, preduzete su mere zaštite i dezinfekcije prostorija i zaposlenih u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, tokom vanrednog stanja. Takođe su obezbeđena i podeljena sredstva za dezinfekciju i zaštitna oprema za: Dom zdravlja, Policijsku stanicu, Upravu javnih prihoda, Drugo osnovno javno tužilaštvo i druga javna preduzeća i ustanove Opštine Voždovac, kao i domovima za stara lica koja su u privatnom vlasništvu, upravnicima zgrada i pojedincima“, rekao je Savić.

On je posebno istakao rad Volonterskog servisa koji je od 13. marta do 7. maja 2020. godine primio 4.262 poziva i isporučio namirnice i lekove starim licima, na 863 adrese.

„Opština Voždovac obezbedila je, iz svog Budžeta, namirnice za 20 hiljada paketa pomoći za penzionere, dve hiljade paketa za trudnice i porodilje sa teritorije Opštine koji sadrže higijenu, kozmetiku i prehrambene namirnice i sedam hiljada paketa za nezaposlena lica sa Voždovca koji su prijavljeni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje“, istakao je Savić i dodao da je tokom vanrednog stanja podeljeno i 15 hiljada paketa za penzionere čija su primanja ispod 30 hiljada dinara, koje je obezbedio Grad Beograd.

„Ono što nas, osim dobre organizacije i pomoći koju smo obezbedili tokom vanrednog stanja, izdvaja jeste i poseta delegacije lekara iz Kine koji su tokom boravka u Srbiji i Beogradu, obišli našu opštinu i Dom zdravlja i dali odlične ocene za aktivnosti koje smo sproveli“, rekao je Aleksandar Savić.

Predsednik Opštine se još jednom zahvalio svima koji su pomogli u očuvanju zdravlja tokom vanrednog stanja, a posebno direktorki Doma zdravlja „Voždovac“ dr Nevenki Veličković.

„Posle iskustva sa poplavama iz 2014. godine i pandemijom u ovoj godini, nadam se da nećemo imati više ovakvih situacija, već da ćemo mirno nastaviti da sprovodimo infrastrukturne projekte koje nismo ni prekidali tokom vanrednog stanja“, zaključio je Savić.

Odbornici su na sednici Skupštine usvojili Godišnji likvidacioni izveštaj Centra za kulturu i sport „Šumice“ – u likvidaciji za 2019. godinu, i dali saglasnost na izmene finansijskog plana JP „Poslovni centar- Voždovac“ i Ustanove „Voždovački centar –Šumice“.

Izvor: Gradska opština Voždovac

Ostavite komentar

avatar
500