Naslovna Vesti Srbijagas u okviru gasifikacije Voždovca planira izgradnju merno regulacione stanice “Ripanj 2”

Srbijagas u okviru gasifikacije Voždovca planira izgradnju merno regulacione stanice “Ripanj 2”

0
Srbijagas u okviru gasifikacije opštine Voždovac planira izgradnju merno regulacione stanice “Ripanj 2”. Površina predmetne parcele iznosi 1.348 m2. Merno regulaciona stanica, kako se navodi u urbanističkom projektu namenjena je za regulaciju i sniženje vrednosti pritiska gasovoda.
Izgradnja MRS “Ripanj 2” obuhvata sledeće delove:
– iskop rovova za polaganje gasovoda
– izrada betonske ploče za MRS
– izgradnja MRS
– uređenje površine oko MRS i betonskih oslonaca sa stazama
– uređenje slobodnih površina.
Predviđeni kapacitet merne stanice je Q=4.000 Sm3 /h, radni pritisak 8-16 bar, a maksimalni dozvoljen potisak iznosi 16 bara.
Merno-regulaciona stanica “Ripanj 2” je dimenzija 5×2,2m. Kontejneri za smeštaj opreme se izrađuju od čeličnih kutijastih profila obloženih čeličnim limom, a postolje je od standardnog U profila.
Podna ploča na koju se postavlja kućica je dimenzija 5,2×2,4m i izgrađena od armiranog betona kvaliteta C25/30. Vrata se otvaraju u polje, i dodirne površine su obložene materijalom koji ne varniči. Provetravanje objekta vrši se prirodnim putem pomoću ventilacionih otvora postavljenih pri podu i na najvišim tačkama zidova. Metalna kućica se kompletno radi u radionici, gotova dovozi i postavlja na ploču. Kućica se za ploču pričvršćuje ankerima-čeličnim tiplovima. Ulaz i izlaz gasa u MRS predviđen je podzemno, kroz temelj stanice. Pre betoniranja potrebno je postaviti zaštitne cevi za prodor ulaznog i izlaznog gasovoda.
Planirana saobraćajnica priključiće se na postojeću ulicu Srednji Prnjavor.
Idejno rešenje izradio Saputnik-M Sombor, ogranak firme Meridijan projekt Novi Sad. Urbanistički projekat nalazi se na javnoj prezentaciji do 14. februara, a izradio ga je Andzor Engineering iz Novog Sada.
Za potrebe izgradnje MRS “Ripanj 2” potrebno je formirati građevinsku parcelu od dela postojeće k.p. br. 4147/2 K.O. Ripanj, opština Voždovac, u skladu sa Planom generalne regulacije građevinskog područja naselja Ripanj.

Ostavite komentar

avatar
500