Naslovna Vesti ŠTA ĆE BITI SA EKSKURZIJAMA I KAKO ĆE BITI ORGANIZOVANA ŠKOLSKA GODINA?

ŠTA ĆE BITI SA EKSKURZIJAMA I KAKO ĆE BITI ORGANIZOVANA ŠKOLSKA GODINA?

0

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je večers gostujući u emisji “Oko” na RTS da će nastava u osnovnim i srednjim školama i fakultetima biti završena do kraja maja. Međutim, kako je napomenuo, mala matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biće održani u fizičkom prostoru, a ne onlajn.

Šarčević je naglasio da će nastava ostati onlajn do kraja školske godine.

– Nemamo potrebe da nekog izlažemo masovnom okupljanju u učionicama i amfiteatrima, istakao je ministar.

– Imamo izglede da sve uradimo do kraja maja. Osmi razred i četvrti razred srednje škole ranije u maju, krajem maja, dok se predavanja na fakultetima završavaju sredinom maja – naveo je Šarčević.

UVEK AŽURAN I KOMPLETAN RASPORED RADA LEKARA U SVIM DOMOVIMA ZDRAVLJA NA OPŠTINI VOŽDOVAC.

Objasnio je da će ocene biti u zaključane do kraja maja, ali postoji mogućnost da se poprave u junu.

Ukazao je da se do juna stvari u vezi sa epidemijom mogu dovesti u red, ako sve bude kako treba.

Tada će škole biti prazne, ukazao je Šarčević i istakao da će moći da se izvede da u učionici bude i pet učenika, ako bude potrebno zbog mera zaštite od korona virusa.

Rekao je da mala matura još uvek ne može da se održi potpuno onlajn, i da će to moći možda za godinu i po, dve.

Kada su u pitanju nadareni učenici, kojih je više od 8.000, ministar je rekao da se ni od čega ne odustaje i da će za njih testiranje biti održano oko sredine ili prve polovine juna – kako bi učenici koji ne uspeju mogli da polažu malu maturu sa ostalim đacima kasnije tog meseca.

Ekskurzija neće biti do kraja leta, iako neke već uplaćene, rekao je Šarčević i dodao da se sa Jutom i Ministarstvom trgovine i turizma radi na rešenju.

– Jedan od predloga je da se to pretvori u vaučer koji porodica može da koristi za neko letovanje ili da se prebaci za neku buduću ekskurziju – naveo je ministar.

Izvor: Blic.rs

Ostavite komentar

avatar
500