Naslovna Vesti ŠTA JE POTREBNO ZA PRIJAVU ZA TRI PLUS KARTICU

ŠTA JE POTREBNO ZA PRIJAVU ZA TRI PLUS KARTICU

0

– Grad Beograd je krajem prošle godine ušao u Program tri plus, program nevladine organizacije iz Čačka, u kojoj je već 12 gradova i opština u Srbiji. Na osnovu tog programa obezbeđuju se besplatne kartice za roditelje troje i više dece koji na taj način mogu da ostvaruju popuste u maloprodajnim objektima, sportskim centrima, zoološkom vrtu i svuda gde je moguće da se obezbede takvi popusti. Na taj način je Grad Beograd dao svoj doprinos da se dodatno zaštiti standard ovih porodica, kojih u Srbiji ima 138.000, dok je procena da ih u Beogradu ima oko 35.000 – istakao je Vesić.

On je zahvalio svim gradskim opštinama što su se veoma brzo organizovale i omogućile roditeljima da se od jutros prijavljuju.

– Procedura je jednostavna – potpisuje se izjava, nakon čega se besplatno izrađuje kartica na koju imaju pravo svi članovi porodice. U roku od sedam do deset dana ovim roditeljima se dostavlja kartica sa kojom mogu da ostvaruju popuste u mnogim maloprodajnim objektima, kao i prilikom plaćanja računa. Procena je, a to nam govori iskustvo iz drugih gradova, da jedna porodica godišnje napravi uštedu od 300 do 500 evra prilikom različitih kupovina – rekao je Vesić i pozvao sve pravne subjekte i preduzeća, koji se još uvek nisu prijavili, da se uključe u ovaj projekat u kome svi zajedno rade nešto dobro za decu, što je u skladu sa populacionom politikom Vlade Republike Srbije.

Kako je precizirao, posle sedam dana podeliće se prve kartice, prijave će trajati kontinuirano, i dodao da ne postoji poseban rok, već roditelji mogu da se prijave tokom čitave godine.

– Pozivam sve roditelje da iskoriste ovu mogućnost za izdavanje kartice sa kojom mogu da dobiju popuste i ostvare znatnu uštedu – istakao je Vesić, koji je precizirao da pravo mogu da ostvare roditelji sa troje i više dece, od kojih je jedno maloletno, a mogu da se prijave i staratelji ili usvojioci.

Ostavite komentar

avatar
500