Naslovna Vesti ŠTA SE DEŠAVA UKOLIKO NEMATE BUS PLUS ZA ZAPOSLENE OD 8. MAJA?

ŠTA SE DEŠAVA UKOLIKO NEMATE BUS PLUS ZA ZAPOSLENE OD 8. MAJA?

0

Javni gradski prevoz u Beogradu biće ponovo normalizovan od narednog petka, 8. maja. Ali, samo delimično. Naime, baš kao i sada kada su na snazi tzv. koridorske linije, ulaz u vozila biće dozvoljen isključivo zaposlenima i to samo onima koji imaju personalizovane Busplus karte za zaposlene.

Podsetimo, radnici ove Busplus karte čak i da hoće, ne mogu sami da izvade, već se to obavlja isključivo preko firmi. Bez obzira da li imaju hiljadu ili jednog ili dvoje zaposlenih.A niko od nadležnih još nije odgovorio na pitanje šta se dešava sa onima koji rade po raznim ugovorima, honorarno, koji nemaju uopšte pravo na nadoknadu prevoza od svoje firme? Kako će oni u petak 8. maja da dođu na posao?

Dakle, jedna dilema je definitivno razrešena: ako nemate personalizovanu Busplus kartu za zaposlene, onda 8. maja ni ne pokušavajte da uđete u vozilo gradskog prevoza u Beogradu.

Drugo pitanje koje nadležni još nisu razrešili je da li će putnici u vozilima morati da imaju potvrdu o radnom angažovanju ili ne. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pre dva dana rekao da će “u prvoj fazi vozila moći da koriste samo zaposleni koji imaju potvrdu o radnom angažovanju”, gradonačelnik Radojičić da će “redar u vozilu kontrolom Busplus kartice proveravati da li je reč o zaposlenim licima”, dok je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao “nije potrebno imati potvrdu firme, dovoljno je imati karticu za zaposlene”.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500