Naslovna Vesti SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA OBELEŽEN OZELENjAVANjEM VOŽDOVCA

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA OBELEŽEN OZELENjAVANjEM VOŽDOVCA

0

Povodom 4. novembra – Svetskog dana klimatskih promena GO Voždovac je sprovela niz akcija ozelenjavanja i podizanja svesti o klimatskim promenama.

U saradnji sa Centrom za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja sprovedena je ekološka akcija sadnje drveća na Voždovcu. U OŠ „Jajinci“ zasađeno je drvo američkog javora – kao simbol dugovečnosti, saradnje, eko kulture i tradicije. Nakon toga učesnici akcije očistili su prostor oko česme, šumarak koji vodi do škole i okolinu autobuske stanice.
Članica Veća Opštine Voždovac zadužena za školstvo Dubravka Tadić, donirala je u ime Opštine i predsednice Ivane Tomić Ilić đubrijere ovoj školi, koje su postavljene u školskom dvorištu, a čime su zamenjene stare i kante za smeće.

U akciji su učestvovali i član Veća Opštine zadužen za ekologiju Dragan Rajić i bivši učenik OŠ „Jajinci“ narodni poslanik Vuk Mirčetić.
U saradnji sa Kompanijom Deleze Srbija (Delhaize Serbia) na pet lokacija zasađene su sadnice tuje, zimzelenog drveća i različitog ukrasnog bilja ispred prodavnica „Maksi“ u ulicama Borivoja Stevanovića, Šumadijske divizije, Darvinova, Medakovićeva i Ljube Vučkovića.

GO Voždovac neguje ekološku kulturu i svest građana i podstiče održavanje prirodnih ekoloških oaza kao što je Avala.

 

Foto: GO Voždovac

Ostavite komentar

avatar
500