Naslovna Servisne informacije TOKOM VIKENDA PODELA PVC KANTI NA VOŽDOVCU

TOKOM VIKENDA PODELA PVC KANTI NA VOŽDOVCU

0
Foto: JKP Gradska čistoća

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” će tokom vikenda, 24. i 25. decembra, individualnim domaćinstvima u opštini Voždovac deliti zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada, kao i plave PVC kante namenjene odlaganju reciklabila, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Domaćinstva u voždovačkim naseljima dobiće u subotu i nedelju ukupno 1.200 kanti zapremine 240 litara, i to 600 plavih i 600 zelenih, koje će im ekipe JKP-a „Gradska čistoća” dostaviti na kućnu adresu.

ŠTA DA RADITE AKO VAM RADNICI GRADSKE ČISTOĆE OŠTETE KANTE PRILIKOM PRAŽNJENJA SMEĆA? SAZNAJTE KLIKOM OVDE

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga. Podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži u svojim domovima, čime se istovremeno smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama.

Sugrađanima je ovom akcijom olakšano ne samo odlaganje već i izbacivanje otpada.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.30 do 14 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u sedmici kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer komunalni radnici „Čistoće” ne ulaze u privatne posede.

Sugrađani koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ovog vikenda, naknadno se mogu javiti pogonu Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u opštinama u kojima žive, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

Tokom ove godine, individualnim domaćinstvima na teritoriji Beograda podeljeno je 23.000 plavih PVC kanti, pa danas nešto više od 50.000 beogradskih domaćinstava poseduje kante za odlaganje reciklabila, dok zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada ima oko 73.000 individualnih domaćinstava na teritoriji beogradskih opština.

Ostavite komentar

avatar
500