Naslovna Zanimljivo TOP 5 KNJIGA KOJE PREPORUČUJEMO ZA OVU NEDELJU

TOP 5 KNJIGA KOJE PREPORUČUJEMO ZA OVU NEDELJU

0

Ispod možete pogledati spisak od pet knjiga koje vam preporučujemo za ovu nedelju. Klikom na sliku knjige, bićete prebačeni u najveću internet knjižaru u Srbiji, koja broji preko 50000 naslova.

 

’Mali vodič za ljubavnu sreću’’ beleške su o ljubavi nastale u različitim periodima mog življenja ovozemaljskog 3D života. Svaka se suštinski bavi pitanjem šta ljubav jeste a šta nije, različitim zaključcima kojima naše srce i um odgovaraju na to pitanje, a potom i testiranjem tih zaključaka kroz različite forme dualnog sveta − imanja i nemanja, radosti i patnje, onog što prepoznajemo kao sreću i nesreću − odnosno kroz kontraste bez kojih ne bismo shvatili šta je zaista ljubav.

Svaki život predstavlja zanimljiv gnostičko-emotivni krug, krug srca i uma u čijem opisivanju treba da porastemo toliko da možemo opet postati deca, ali tako da svoje odrastanje razumemo.

Srećna sam što ovaj emotivni brevijar može biti od pomoći svima koji se na tom putu izgube ili misle da su se izgubili, iako su obično oni koji misle da su izgubljeni jedini koji to nisu. Mali vodič pred vama ohrabriće vas u trenutku kad je neophodno bez iluzija stati pred ogledalo i priznati sebi šta radimo iz straha, a šta iz ljubavi. Ova knjižica je beskompromisni ispis duše koju ništa drugo nije interesovalo osim da uvek prati prave, a ne lažne tragove ljubavi.

 

Srbi spadaju u red onih slovenskih naroda koji među prvima stupaju na istorijsku scenu. Stoga ne čudi što je njihova najranija prošlost, iako zamagljena prašinom proteklih vekova, oduvek privlačila posebnu pažnju. Osnovnu teškoću u istraživanju i razgrtanju te istorijske tmine predstavljao je mali broj sačuvanih pisanih izvora, ali se poslednjih decenija oni sve više dopunjavaju arheološkim otkrićima i tumačenjima, što je značajno unapredilo saznanja i omogućilo pojavu brojnih naučnih studija u svetu i okruženju. Iako kod nas istraživanja razdoblja 7–10. stoleća ne prate takav razvoj, u susednim zemljama ona su dovela do niza važnih otkrića, koja se tiču i najstarije prošlosti Srba. Ova knjiga nastala je sa željom da se uz pomoć tih novih saznanja osvetle najzamagljeniji vekovi srpske prošlosti, počevši od prvih vesti o srpskoj državi na Balkanu, do sredine 10. veka, kada se okončava jedno razdoblje njene istorije. Nakon toga, proći će još više od dva stoleća do dolaska Stefana Nemanje na čelo srpske države, čime otpočinje epoha Nemanjića.

 

Zdravo. Zovem se Ela Bruk. Moja mama izgleda obično, kao sve ostale mame, ali nije takva. Zato što može da se pretvori u vilu.

 

 

 

 

 

 

„U svetu koji je odlučan da slomi nadu u radikalnu promenu, u kojem se korupcija predstavlja kao pragmatizam a sistematsko potlačivanje kao nova sloboda, Žižekova misao služi čovečanstvu na način na koji samo ideje vrhunskih i autentičnih filozofi to mogu.“

Janis Varufakis
„Majstor kontraintuitivnog promišljanja.”
New Yorker

 

 

 

Upustite se u avanture sa Batadekom koga prati četvoro unuka!

Nemenjeno deci uzrasta od tri do šest godina.

 

 

Ostavite komentar

avatar
500