Naslovna Vesti U KOJIM TERMINIMA SAMO PENZIONERI MOGU U BANKU?

U KOJIM TERMINIMA SAMO PENZIONERI MOGU U BANKU?

0

Banke će produžiti radno vreme kako bi omogućile posebne termine za isplatu penzija, kada će samo penzioneri moći da budu u njihovim poslovnicama

BEOGRAD – Banke će produžiti radno vreme kako bi omogućile posebne termine za isplatu penzija, kada će samo penzioneri moći da budu u njihovim poslovnicama, saznaje Tanjug.

Posebni termini za isplatu penzija u ekspoziturama banaka, prema instrukciji Narodne banke Srbije, a na zahtev Vlade Srbije, biće sledeći:

– u petak, 8. maja u periodu od 17 do 19 časova;

– u subotu, 9. maja od 13 do 15 časova;

– od ponedeljka 11. maja do petka 15. maja u periodu od 17 do 19 časova svakog dana.

„Naglašavamo da se utvrđivanjem posebnih termina za isplatu penzija u prostorijama banke ne može zabraniti licima koja su navršila 65 i više godina života da ukoliko tako žele, isplatu penzije u prostorijama banke zatraže i u toku redovnog radnog vremena banke, tj. i mimo utvrđenog posebnog termina,“ navedeno je u instrukciji NBS.

Bankama je naloženo da na svojim zvaničnim internet prezentacijama objave posebne termine u kojima će biti omogućena isplata penzija u prostorijama banaka i to u što kraćem roku, kao i da pisano obaveštenje o posebnim terminima bude jasno istaknuto na ulazu ekspozitura banaka pre početka njihovog radnog vremena.

Prema instrukciji NBS, banke su dužne da u skladu sa preporukama nadležnuth institucija obezbede i sprovedu sve neophodne mere u cilju zaštite zdravlja klijenata koji se nalaze u prostorijama banke i da u posebno utvrđenim terminima za isplatu penzije obezbede da ulazak u prostorije banke bude omogućen samo licima koja su navršila 65 i više godina života, koja su došla kako bi im se isplatila penzija.

Izvor: Novosti

Ostavite komentar

avatar
500