Naslovna Vesti U MIŠOVIĆU ZA 24 SATA 15 POROĐAJA, BOGDAN PRVA BEBA ROĐENA NA...

U MIŠOVIĆU ZA 24 SATA 15 POROĐAJA, BOGDAN PRVA BEBA ROĐENA NA BOŽIĆ

0

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC “Dr Dragiša Mišović” Slađana Mihajlović rekla je za RTS da je za 24 sata bilo 15 porođaja i da je na svet došlo devet dečaka i šest devojčica. Među njima je i Bogdan – prva beba rođena na Božić.

Nova 2021. godina počela je lepo, jer su prvog januara bebe zaplakale u svim beogradskim porodilištima.

Iako je Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” tokom godine za nama gotovo sve vreme bio u kovid sistemu, a i dalje je, pomogao je da se rodi više od 2.000 beba.

Bogdan je prva beba koja je rođena na Božić u KBC “Dragiša Mišović”. Majka Vanja Živković je rekla za RTS da dečak ima 3.430 grama i da joj je to drugo dete.

Doktorka Slađana Mihajlović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC “Dr Dragiša Mišović”, rekla je da je za 24 sata bilo 15 porođaja, što je 51. porođaj u ovoj godini tako da je godina lepo počela.

Rođeno je devet dečaka i šest devojčica.

“Godina je bila teška, ušli smo lepo u novu godinu, imamo deo koji je određen za kovid, sve manje je trudnica koje su pozitivne na koronu, njih šest leži na kovid odeljenju i dobrog su opšteg stanja”, kaže ona.

Mihajlovićeva je rekla da je 2.301 beba rođena u 2020. godini, što je manje nego prethodne godine, jer su pet meseci bili samo kovid porodilište, ali kako su se otvorili i za one koji nisu oboleli od kovida, povećan je broj porođaja.

Prema njenim rečima, sve bebe su bile negativne na koronavirus i zdrave poslate kući.

“U prošloj godini smo pokazali da nam timski rad i stručnost ne nedostaju, nastavićemo tako da radimo i da postižemo zapažene rezultate”, zaključila je dr Slađana Mihajlović.

Izvor: RTS

Ostavite komentar

avatar
500