Naslovna Vesti UKINUT KRIZNI ŠTAB ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA

UKINUT KRIZNI ŠTAB ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA

0

UKINUT KRIZNI ŠTAB – Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Odluku o prestanku važenja Odluke o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, s obzirom na to da je širenje virusa sa svim podvarijantama smanjeno u bitnoj meri u odnosu na period osnivanja ovog tela, kao i da ne postoji potreba za preduzimanjem koordinisanih aktivnosti organa državne uprave i stručnih lica medicinske i druge struke.

Kako su ranije danas preneli domaći mediji, Ministarstvo zdravlja je formiralo Radnu grupu za borbu protiv kovida čiji je predsednik direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović.

Ova grupa ima 12 članova i jednog sekretara. Među članovima se ne nalaze dr Predrag Kon, prof. Branislav Tiodorović, koji su bili članovi Kriznog štaba.

Članovi radne grupe su dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, prof. dr Tatjana Adžić Vukičević, Klinika za pulmologiju UKC Srbije, doc. dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti UKCS.

Zatim prim. dr sci. med. Vesna Mioljević, direktorka Službe za bolničku epidemiologiju i higijenu ishrane, UKCS, dr Ana Jovićević, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, prim. dr sci. med. dr Snežana Jovanović, rukovodilac Službe za medicinsku mikrobiologiju, UKCS, prof. dr Tomislav Preveden, upravnik Klinike za infektivne bolesti UKC Vojvodine.

Tu su i dr Sandra Mićunović Popović, specijalista epidemiologije, UKC Vojvodine, prof. dr Miodrag Vrbić, rukovodilac Klinike za infektologiju UKC Niš, dr Nikola Milenković, specijalista epidemiologije, UKC Niš, dr Ružica Radojević Marjanović, rukovodilac Klinike za infektivne bolesti UKC Kragujevac, prim. dr sci. med. Zorana Đorđević, specijalista epidemiologije UKC Kragujevac, dok je sekretar Radne grupe dr Milunka Milinković, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500