Naslovna Vesti UMESTO BUS PLUSA BEOGRADSKA KARTICA – ČEMU SLUŽI I KAKO ĆE SE...

UMESTO BUS PLUSA BEOGRADSKA KARTICA – ČEMU SLUŽI I KAKO ĆE SE KORISTITI?

0
Foto: GSP

BEOGRADSKA KARTICA – Kao što je najavljeno iz vrha gradske vlasti Bus plus odazi u istoriju, pa je tako Grad Beograd raspisao međunarodni tender za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog prevoza. Bus plus će tako zameniti Beogradska kartica.

Od novog parnera očekivaće se veći obim usluge, ali i drugačiji uslovi. Naime, tražiće se da maksimalan procenat naknade bude 7,92% (umesto dosadašnjih 8,53%). Takođe, hardver i sva oprema odmah će biti vlasništvo Grada, a po isteku prve godine ugovora i softver prelazi u vlasništvo Grada.

Novi sistem koristiće se u većem broju vozila – 2.151, u odnosu na dosadašnjih 1.853, biće minimum 1.500 prodajnih mesta (sada ih ima 800), a kontrolora će takođe biti za 100 više, odnosno ukupno 300.

Novi partner će biti u obavezi da unapredi mogućnost da se karta plaća mobilnim telefonom razvijanjem aplikacije, dok će preko iste aplikacije informisati putnike o izmenama linija javnog prevoza, zastojima i izmenama reda vožnje.

Ono što je najveća razlika jeste najava da će Beogradska kartica funkcionisati po principu „dva novčanika“. Jedan će se koristiti za uplatu karte za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i preko toga da se plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga, odlazak u pozorišta i bioskope, ali i da se ostvare popusti u prodavnicama.

Pre sklapanja ugovora sa novim partnerom, Grad Beograd će pokrenuti kampanju za povećanje naplate prevoza i upoznaće javnost sa novim merama.

Ostavite komentar

avatar
500