Naslovna Vesti Unutrašnji magistralni poluprsten u Beogradu menja trasu – Iz Topčiderskog tunela direktno...

Unutrašnji magistralni poluprsten u Beogradu menja trasu – Iz Topčiderskog tunela direktno na autoput

0
Trasa Unutrašnjeg magistralnog poluprstena prema nacrtu plana detaljne regulacije (Foto: Urbanistički zavod Beograda)
Trasa unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), sudeći prema najavama zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, pretrpela je nekolilko izmena, pre svega kada je reč o tunelu Topčider i vezi sa Autokomandom.
Nacrtom plana detaljne regulacije, naime bilo je planirano da trasa UMP-a od tunela Topčider mostom nastavlja preko kružne raskrsnice Autokomanda, u dužini od oko 400 m.
– Iznad izlaznog portala tunela Topčider projektovana je kružna raskrsnica preko koje se povezuju saobraćajni tokovi na relaciji Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, ulice Maglajska, Ljutice Bogdana, Humska i Dinarska, sa kružnom raskrsnicom Autokomanda – navedeno je ranije u nacrtu plana detaljne regulacije za ovu saobraćajnicu.
Međutim, prema Vesićevim najavama, most koji je trebalo da izlazi kod Partizanovog stadiona, ipak će imati drugu trasu.
– Drugi tunel koji se planira koji sada rešavamo to je Topčiderski, kada uopšte nailazite na onu drugu stranu na Topčiderskom brdu će biti most i on je trebalo da izlazi nekada kod Partizanovog stadiona, ali neće izlaziti kod Partizanovog stadiona, da ne bi time zagušio dodatno Autokomandu, nego će prolaziti ispod Autokomande i izlaziće, praviće se petlja, bukvalno kod autoputa. I moći ćete sa Savskog mosta ispod Topčidera da izađete pravo na autoput i da idete pravo dole prema Smederevskoj Palanci – rekao je Vesić u intervjuu za Ekspres.

Ostavite komentar

avatar
500