Naslovna Vesti VANTELESNA OPLODNJA O TROŠKU GRADA, OSAM ŽENA U DRUGOM STANJU

VANTELESNA OPLODNJA O TROŠKU GRADA, OSAM ŽENA U DRUGOM STANJU

0

Kroz postupak četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda prošlo je 70 parova od čega je za sada kod osam žena potvrđena trudnoća, među kojima je i jedna blizanačka, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je za Tanjug naveo da će preostalih 30 parova ući u proceduru kada to bude moguće zbog situacije sa korona virusom. Podsetio je da je Grad Beograd u početku opredelio sredstva za 100 parova, ali i najavio da će još parova dobiti šansu za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

-S obzirom na to da smo imali uštede, još 25 parova, tačnije svi koji su na listi, a zadovoljavaju uslove imaće šansu za još jedan pokušaj vantelesne oplodnje – dodao je Radojičić.

Naveo je da je svestan koliko je borba parova koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje teška i emotivna.

-Osim ljubavi i posvećenosti, vrlo je važan i doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam inicirao finansiranje četvrtog pokušava VTO, čime Grad Beograd direktno podržava parove i njihovu borbu. U skladu sa populacionom politikom Vlade Srbije dajemo doprinos da nas u budućnosti bude više – rekao je Radojičić.

Posebno zadovoljstvo, dodao je, očekuje pred kraj ove godine kada ćemo kao rezultat ovog projekta imati novorođene Beograđane, kao i parove koji su se nakon godina pokušavanja konačno ostvarili kao roditelji.

Predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su 25. jula 2019 godine.

Izvor: Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500