Naslovna Vesti VEĆE NOVČANE KAZNE ZA RODITELJE, OCENA IZ VLADANJA ULAZI U PROSEK –...

VEĆE NOVČANE KAZNE ZA RODITELJE, OCENA IZ VLADANJA ULAZI U PROSEK – PREDLOZI ZA SUZBIJANJE NASILJA U ŠKOLAMA?

0
Foto: Pixabay

U poslednje vreme ima veći broj primera nasilja u školama, pa se pokrenulo pitanje šta će nadležno ministarstvo uraditi po tom pitanju i šta su promene koje treba da se dogode.

Iz Ministarstva navode da su u pripremi značajne promene i da će ceo proces zahtevati određenu proceduru i vreme da se ona sprovede.

Predlozi će biti pojačanje vaspitnog rada u ranijem nivou, povećanje broja stručnih saradnika. Takođe, predlog će biti i da ocena iz vladanja počne da ulazi u prosek od petog razreda osnovne škole, kao i to da deca za vladanje budu ocenjena kao i za sve ostale predmete.

Trenutno postoje kazne za roditelje čije dete napravi prekršaj u iznosu od 30.000 do 100.000 dinara, a postoji predlog da se te kazne povećaju. Dodatno, sada se dešava da roditelji ispišu dete pre nego što se okonča disciplinski postupak, a to će možda biti promenjeno. Predlog će biti da se do okončanja disciplinskog postupka ne dozvoli ispisivanje iz škole, a i nakon toga da na ispisnici piše koje su vaspitno-disciplinske mere predložene.

izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500