Naslovna Vesti VESIĆ: SUTRA U ŠTAMPANIM MEDIJIMA IZVEŠTAJ O TROŠENJU NOVCA GRADA BEOGRADA ZA...

VESIĆ: SUTRA U ŠTAMPANIM MEDIJIMA IZVEŠTAJ O TROŠENJU NOVCA GRADA BEOGRADA ZA VREME VANREDNOG STANJA

0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će za dva dana, 23. maja, u štampanim medijima biti objavljen izveštaj Grada Beograda o radu u vanrednom stanju. Kako je ocenio, cilj ovog izveštaja jeste da se građani upoznaju sa time kako je trošen novac poreskih obveznika da bi se zaštitilo zdravlje Beograđana.

– U tom izveštaju naći će se mnogo podataka na koje smo ponosni. Podeljeno je 183.285 humanitarnih paketa, od čega 183 hiljade penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, zatim 668 hiljada maski i 600 hiljada komada zaštitnih rukavica. Osim što su gradske službe funkcionisale, pomagali smo i kliničke centre i gradske zavode, kao i čitav niz zdravstvenih institucija u gradu. Pored toga, građani nisu plaćali boravak dece u vrtićima tokom vanrednog stanja, a izvršena je i dezinfekcija svih objekata predškolskih ustanova. Održavali smo 34 posebne koridorske linije za prevoz zdravstvenih radnika, organizovali volonterske centre sa šest i po hiljada volontera, primili 85 hiljada poziva i 35 hiljada puta izašli na teren pomažući starijima. Plaćanje „Infostana” s pravom na popuste za starije sugrađane moguće je do 30. juna. Zakup poslovnog prostora nije naplaćivan tokom vanrednog stanja, a zakupcima je data mogućnost da obaveze izmire sa 50 odsto popusta do kraja godine ili u dvanaest mesečnih rata tokom sledeće godine – istakao je Vesić.

Takođe, podsetio je Vesić, dezinfikovano je oko 3,85 miliona kvadrata zelenih površina i parkova, ali i 10.815 stambenih objekata. „Gradska čistoća” je dezinfikovala 32 miliona kvadrata ulica, „Beogradski vodovod” obezbedio je kontinuirano snabdevanje vodom, a urađeno je još mnogo toga.

– Grad Beograd je dobro funkcionisao, ljudi su pokazali odgovornost, a hiljade zaposlenih u komunalnom sistemu svakodnevno je bilo na terenu, što je velika stvar kako bi građani i u vreme vanrednog stanja dobijali sve komunalne usluge – istakao je Vesić za „Beogradsku hroniku”.

Sve ono što će se podneti kao izveštaj bio je posao gradskih vlasti, naglasio je Vesić.

– Posao vlasti jeste da radi ono što je u interesu građana, a zahvalnost i pobedu dugujemo upravo građankama i građanima Beograda, pre svega zdravstvenim radnicima – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika još jednom je apelovao na građane da poštuju epidemiološka pravila i sve mere, iako je vanredno stanje ukinuto.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500