Naslovna Vesti VESIĆ: U REKONSTRUKCIJI ULICA NA VOŽDOVCU ULAŽE SE SKORO 3 MILIONA EVRA

VESIĆ: U REKONSTRUKCIJI ULICA NA VOŽDOVCU ULAŽE SE SKORO 3 MILIONA EVRA

0
Foto: Beograd.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji ulica Jaroslava Černog i Braće Jerković na Voždovcu. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, direktor JP „Putevi Beograda” Slaviša Živković, direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević i članica Opštinskog veća Voždovca Ivana Tomić Ilić.

Vesić je podsetio da je Ulica Jaroslava Černog bila u toliko lošem stanju da ni gradski prevoz nije mogao da saobraća. Kocka koja je bila postavljena datira iz 1924. godine, a od tada je bilo svega nekoliko manjih rekonstrukcija.

– Na zahtev građana i predlog odbornika sa opštine Voždovac, doneli smo odluku da temeljno rekonstruišemo čitavu ulicu. Vrednost radova je 110 miliona dinara, odnosno skoro milion evra, a biće urađeno 1,2 kilometra ulice. Postavlja se nova granitna kocka i granitni ivičnjaci. Širina ulice iznosi pet i po metara, a podloga će biti urađena po svim standardima kako bi mogla da „podnese” teret saobraćaja. Prolaznici, uključujući i decu, do sada su ovde išli po ulici jer nije bilo trotoara, ali će to sada biti promenjeno. Rekonstrukcija je počela u martu, bilo je određenih problema u vreme epidemije virusa korona, ali će do 1. avgusta posao biti završen – rekao je Vesić.

Kada je reč o rekonstrukciji Ulice braće Jerković, Vesić je precizirao da JKP „Beograd-put” izvodi radove od Vitanovačke do Darvinove ulice, a u pitanju je oko 650 metara ulice, širine oko sedam metara.

– Radovi se obavljaju po svim standardima. Prvo je urađena sva potrebna vodovodna i toplovodna instalacija, sada se radi nova asfaltna podloga, trotoari i parking mesta, a ulica će biti završena do sredine avgusta. Za ovaj posao obezbedili smo 90 miliona dinara. U ovom trenutku na teritoriji Voždovca rade se rekonstrukcije ulica u vrednosti od oko 300 miliona dinara. To znači da se u rekonstruciju ulica ulaže skoro tri miliona evra. Naš posao i jeste da uredimo svaku ulicu jer su one najvažnije žiteljima ove opštine – istakao je Vesić.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević rekao je da je „Vodovod” izvršio rekonstrukciju azbestno-cementnog cevovoda iz 1966. godine.

– To je deo mreže na kojem je bilo puno kvarova, a rekonstrukcijom smo obezbedili stabilno vodosnabdevanje ovo dela grada. Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara, a pokazalo se da dobrom organizacijom posla možemo da izbegnemo ponovna raskopavanja zbog instalacija ili drugih problema – rekao je Đorđević.

Članica Opštinskog veća Ivana Tomić Ilić rekla je da će stanovnici Ulice braće Jerković konačno dobiti ulicu kakvu zaslužuju. Ona je dodala da u ovom delu grada postoji problem sa parkiranjem, kao i da će nakon rekonstrukcije biti olakšano kretanje pešaka.

Ostavite komentar

avatar
500