Naslovna Vesti VEST IZ GRČKE KOJU SMO SVI ČEKALI Otvaranje granica od 15. juna,...

VEST IZ GRČKE KOJU SMO SVI ČEKALI Otvaranje granica od 15. juna, a evo kakve promene nas čekaju sa TESTIRANJEM NA KORONU

0

Turisti će moći da uđu u Grčku već od 15. juna, najavio je večeras premijer Kirijakos Micotakis.

– Od 15. juna sezonski hoteli moći će da budu ponovo otvoreni, a direktni međunarodni letovi ka našim turističkim destinacijama postepeno počinju 1. jula – rekao je Micotakis u televizijskom obraćanju, prenosi AFP.

S obzirom na to da je Grčka tokom dva meseca od pandemije imala manje od 170 smrtnih slučajeva uzrokovanih korona virusom, Micotakis je rekao da će brzi odgovor zemlje na virus biti “pasoš sigurnosti, kredibiliteta i zdravlja” za privlačenje posetilaca.

– Pobedićemo u ekonomskom ratu baš kao što smo dobili i zdravstvenu bitku – rekao je premijer Grčke.

Prema rečima ministra turizma Harisa Teoharisa, Bugari i stanovnici severne Evrope, uključujući Nemce, biće među prvim posetiocima, pored Izraelaca i Kiprana.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić takođe je najavio danas da je na sastanku četvorke – Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, izneta ideja da se četiri zemlje dogovore o sistemu otvorenih granica, odnosno da nije potreban karantin od 14 dana, a verovatno ni PCR test, i da će to stupiti na snagu od 1. ili 15. juna.

– Od 1. juna verovatno za neke kategorije, a od 15. juna verovatno za sve – rekao je Dačić i istakao da se to odnosi na Bugarsku i Grčku.

Zemlji, koja se još oporavlja od višedecenijske dužničke krize, potrebni su prihodi od turizma koji direktno i indirektno čine više od petine njene ekonomije.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500