Naslovna Vesti “VRABAC” SERVIS PONOVO U CENTRU GRADA

“VRABAC” SERVIS PONOVO U CENTRU GRADA

0

„Vrabac servis” – linija javnog prevoza u centru grada, počeće ponovo da radi u subotu, 9. maja, najavio je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, na liniji će svakodnevno raditi tri vozila, uz polaske na svakih 10 minuta. Usluga „Vrabac servisa” besplatna je za sve korisnike, dodao je on.

– Prvi polazak je sa Obilićevog venca u 10.30, a poslednji polazak u 17.30 sati – precizirao je pomoćnik gradonačelnika.

Prevoz će biti organizovan u skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona i u skladu sa epidemiološkom situacijom, naglasio je Mladenović.

Trasa „Vrabac servisa” je Obilićev venac – Čika Ljubina – Kneza Mihaila – Vuka Karadžića – Studentski trg – Uzun Mirkova – Kralja Petra – Kosančićev venac – Maršala Birjuzova – Carice Milice – Obilićev venac, precizirao je pomoćnik gradonačelnika.

Naglasio je da su stajališta: Kulturni centar Beograd – Delijska česma – Studentski trg – Kalemegdan – Konak kneginje Ljubice – Kosančićev venac – Topličin venac i početna stanica Obilićev venac.

Mladenović je podsetio da je „Vrabac servis” uveden prošlog leta, krajem avgusta, prvenstveno zbog stanovnika centralne gradske zone, ali su ga koristili i turisti koji posećuju centar grada.

On je naglasio da se proširenjem pešačkih zona u centru grada ukazala potreba za ovom vrstom usluge, to jest za uvođenjem ove posebne linije.

– Ovim elektronskim i ekološkim vozilima postignut je željeni cilj. S jedne strane, ljudi koji žive u ovom delu grada brže su se kretali od jedne do druge tačke, a sa druge strane, veliki broj turista koji je posetio centar grada mogao je potpuno besplatno da se prevozi, kao i svi ostali putnici koji koriste taj servis – rekao je Mladenović.

On je dodao da su prošle godine u upotrebi bila četiri vozila, od kojih je jedno prilagođeno osobama sa invaliditetom.

– Ovaj servis ide kroz pešačku zonu, vozila se kreću usporeno, tako da svi oni koji ga koriste mogu da uživaju u čarima centralne zone našeg lepog grada – rekao je Mladenović.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500