Naslovna Vesti VRTIĆI POČELI SA RADOM, U BEOGRADU OTVORENO 308 OBJEKATA

VRTIĆI POČELI SA RADOM, U BEOGRADU OTVORENO 308 OBJEKATA

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je vrtić „Sveta Petka” na opštini Savski venac i tom prilikom istakao da je otvaranje vrtića potvrda da se život normalizuje. Vrtići u Srbiji od jutros su počeli sa radom, a u Beogradu je otvoreno 308 objekata.

Vesić je naveo da su svi vrtići u Beogradu dezinfikovani, a dvorišta tretirana na krpelje.

– Za sada je preporuka da u vrtiće idu deca čiji roditelji rade, ali Grad neće vratiti nijedno dete iz vrtića – rekao je Vesić za Tanjug.

Ispred svih vrtića postavljene su dezobarijere, a roditeljima i mališanima se na ulazu meri temperatura.

Vesić kaže da se u vrtiće vraća 5.890 zaposlenih, te dodaje da se nije vratilo 225 radnika, 61 medicinska sestra i 120 spremačica, koje su pomagale u „kovid” bolnicama.

Planirano je da se u vrtiće u Beogradu vrati od 20.000 do 25.000 dece, a prema Vesićevim rečima, sa radom počinju i državni i privatni vrtići.

Gradski sekretar Slavko Gak kaže da je Grad uradio sve da deca budu bezbedna i da su sve preporuke struke poštovane.

Dodao je da većinu propisanih mera, oko 80 odsto, vrtići već sprovode u svojim svakodnevnim aktivnostima.

– Za dolazak dece u vrtić potrebna je potvrda pedijatra. Međutim, to nije ništa novo, jer je potvrda pedijatra bila neophpodna i ranije, u situaciji kada dete ne dolazi pet dana u vrtić – rekao je Gak.

On je dodao da će predškolske ustanove biti fleksibilne i po pitanju potvrde za roditelje, ukoliko je neophodno da rade iz sedišta firme.

Gak je naveo da je Grad obezbedio svu neophodnu opremu za zaposlene. Nabavljeno je 100.000 maski i 100.000 rukavica, 17.000 perivih maski, kao i sva neophodna sredstva za dezinfekciju.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500