Naslovna Vesti VRTIĆI SE OTVARAJU 11. MAJA?

VRTIĆI SE OTVARAJU 11. MAJA?

0

Svi vrtići u Beogradu su dezinfikovani i oni u roku od 24 sata mogu da počnu sa radom, u skladu sa preporukama epidemiologa i odluke Vlade Srbije, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

S obzirom da se sve veći broj Beograđana vraća polako na posao, sve je veća potreba da se otvore predškolske ustanove, posebno jer epidemiolozi i dalje smatraju da je veoma riskantno da ih čuvaju bake i deke.

Ranije se spominjala mogućnost otvaranja SOS vrtića u koja bi bila smeštena deca čiji su roditelji zaraženi korona virusom, ali za to, srećom, nije bilo potrebe. Sada, međutim, postoji sve veći “pritisak” roditelja za otvaranje predškolskih ustanova.

– Kada stručnjaci procene da je povratak dece u kolektiv potpuno bezbedan i za decu i za zaposlene u predškolskim ustanovama, Grad Beograd će preporuku istog časa sprovesti i u roku od 24 časa otvoriti vrtiće – rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kao najrealnija opcija spominje se početak ili sredina maja, odnosno period za kada je najavljeno i ukidanje policijskog časa.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500