Naslovna Vesti ZAMENA BUS PLUS KARTICA – KAKO I KADA?

ZAMENA BUS PLUS KARTICA – KAKO I KADA?

0

ZAMENA BUS PLUS KARTICA – Kao što smo već pisali, Grad Beograd je nedavno raspisao međunarodni tender za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog prevoza, a Bus plus će tako zameniti Beogradska kartica. Raspisani tender bi trebao da traje do 25. februara.

Beogradska kartica će funkcionisati po principu „dva novčanika“. Jedan će se koristiti za uplatu karte za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i preko toga da se plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga, odlazak u pozorišta i bioskope, ali i da se ostvare popusti u prodavnicama.

Kako su za Mondo naveli iz Sekretarijata za javni prevoz, Bus plus kartice će važiti u novom sistemu, do isteka roka same kartice, kao i da novi partner treba da obezbedi potpunu kompatabilnost postojećih kartica sa novom opremom ili, ako to nije moguće, da omogući izdavanje novih kartica za sve postojeće korisnike o svom trošku.

Dodaje se da će svi korisnici javnog linijskog prevoza u Beogradu moći da nastave da koriste prevoznu uslugu pod istim uslovima kao do sada. Takođe, sve kartice koje građani trenutno imaju mogu i dalje da se dopunju na maloprodajnim objektima i validiraju u vozilima. Prilikom kupovine nove kartice, biće omogućeno da se sredstva sa stare prebace na novu, kao što je bio slučaj i do sada.

Izvor: Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500