Naslovna Vesti ZAPOSLENOST VEĆA 3,7 ODSTO: Najnoviji podaci o zaposlenosti Beograđana

ZAPOSLENOST VEĆA 3,7 ODSTO: Najnoviji podaci o zaposlenosti Beograđana

0

UKUPAN broj zaposlenih u Beogradu u trećem kvartalu iznosio je 788.949 osoba što je u odnosu na isti period prošle godine više za 3,7 odsto.

Statistički podaci Sekretarijata za upravu govore da je od ukupnog broja zaposlenih u tom kvartalu 691.530 zaposleno u pravnim licima, 95.276 predstavljaju preduzetnici, lica zaposlena kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost, a 2.143 registrovani individualni poljoprivrednici.

– U odnosu na treći kvartal 2020. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za 3,7 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 3,8 odsto, a broj preduzetnika za 3,2 procenta – precizirao je Nikola Prelević gradski sekretar za upravu. – U odnosu na prethodni kvartal, ukupan broj zaposlenih povećan je za 0,6 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima povećan za 0,5 odsto, a broj preduzetnika za 1,2 procenta.

Prelević je naveo da je najviše ljudi koji su dobili posao u trećem kvartalu ove godine u oblasti trgovine na veliko i malo i popravci motornih vozila, prerađivačkoj industriji, stručnim i inovacionim delatnostima, ali i obrazovanju i saobraćaju.

Izvor: Novosti

Ostavite komentar

avatar
500