Naslovna Vesti ZAVRŠAVA SE DEZINFEKCIJA SVIH VRTIĆA U GRADU

ZAVRŠAVA SE DEZINFEKCIJA SVIH VRTIĆA U GRADU

0

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da se svi javni objekti i ustanove uveliko dezinfikuju i da sve teče prema utvrđenom planu. Dezinfekcija svih vrtića trebalo bi da bude završena danas.

– Reč je o 434 objekta u kojima će ponovo boraviti deca i gde su ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju proteklih nekoliko dana obavljale dezinfekciju. Ovaj posao obavlja se i u ostalim javnim ustanovama, pre svega domovima zdravlja, bolnicama, kovid-ambulantama. Preciznije, Zavod za biocide do sada je dezinfikovao tri i po miliona kvadratnih metara zatvorenog prostora. Takođe, Zavod svakoga dana vrši dezinfekciju vozila gradskog prevoza i ambulantnih vozila Hitne pomoći i procenjuje se da su do danas hemijski obradili više od 35 hiljada vozila – istakao je Nikodijević za RTS i dodao da su svi tržni centri i drugi prodajni objekti, dužni da, prema preporukama Štaba za vanredne situacije, samostalno izvrše dezinfekciju čitavog prodajnog prostora pre otvaranja.

Predsednik Skupštine grada pojasnio je i da se pomenute zdravstvene ustanove dezinfikuju svakog dana, a da će se struka poslušati i po pitanju učestalosti dezinfekcije objekata u kojima će boraviti deca.

Nikodijević je podsetio i da je završena dezinfekcija svih gradskih javnih površina, kao i postojećeg mobilijara u parkovima, čime su gradske zelene površine ponovo u funkciji i na usluzi građanima.

Izvor: Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500